Banii destinați evenimentelor publice trebuie folosiți pentru a atenua efectele crizei

În fiecare an, Alba Iulia cheltuie aproape 1 milion de euro pentru diverse evenimente și manifestații publice. Banii aceștia trebuie, în contextul actual, redirecționați către acțiuni menite a atenua efectele crizei în care ne aflăm. Și sper că actuala administrație va lua această decizie în prima ședință de Consiliu Local, în care se poate adopta o rectificare bugetară.
Am încredere că, împreună, respectând indicațiile medicilor și specialiștilor, dând dovadă de simți civic, de responsabilitate și disciplină, putem trece cu bine peste criza Coronavirus.
Va urma, însă, o perioadă foarte dificilă, în care vom resimți cu toții efectele acestei crize medicale.
E greu de estimat care vor fi efectele economice ale acestei crize, însă este clar pentru orice om rațional că va urma o perioadă dificilă. Unele greutăți se resimt deja în mediul economic și, cu siguranță, se vor accentua în perioada următoare.
Cred că, mai departe de măsurile și acțiunile imediate pe care o administrație trebuie să le ia în această situație de criză, ea trebuie să fie pregătită să sprijine cu tot ce poate economia locală. De la cel mai mic agent economic și până la cea mai mare corporație care desfășoară o activitate în Alba Iulia, toți trebuie să știe că au în administrația locală un partener. De la taraba cu covrigi și până la cea mai mare fabrică, toți agenții economici trebuie să beneficieze de sprijin din partea autorităților.
Fie că vorbim de scutiri de taxe și impozite, de reduceri sau chiar anulări ale chiriilor plătite de agenții economici care își desfășoară activitatea pe domeniul public, de asistență juridică pentru a accesa programele ce vor fi puse în aplicare la nivel național, administrația publică are datoria de a sprijini mediul economic. Și sunt convins că, măcar o mică parte din acest sprijin pe care, repet, autoritatea publică are datoria de a-l da mediului economic, poate fi acoperită din bugetul destinat evenimentelor publice.
Aștept de la Primăria Alba Iulia un set de măsuri clare pentru mediul economic și sunt pregătit, împreună cu colegii din USR și PLUS, să-i sprijinim cu idei și proiecte în acest sens. Cred că tărie că trebuie să ne pregătim temeinic pentru perioada ce va urma crizei medicale, acționând încă de pe acum în sprijinul economiei locale.
Cred că vom putea, și după criză, să trăim o vreme fără artificii, fără concerte plătite de Primărie, fără festivaluri și evenimente plătite din bani publici.
Până atunci vă rog, pe cât posibil, să rămâneți în case. Până scăpăm de această năpastă numită Coronavirus, împreună înseamnă să stăm cât mai departe, fizic, unii de ceilalți.
Să ne ajute Dumnezeu să fim sănătoși!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *