Reducerea cheltuielilor trebuie să înceapă cu bugetarii privilegiați

Toată această situație, acest veritabil război în care ne aflăm cu virusul Sars Cov 2, începe să-și facă resimțite efectele asupra economiei. Asistăm la o scădere mare a încasărilor la Buget precum și la cheltuieli crescute. În plus, mediul privat începe să sufere din ce în ce mai tare.

Este absolut normal ca toate aceste cheltuieli să fie suportate de noi toți, atât de mediul privat cât și de mediul public. Suntem împreună în această situație și împreună trebuie să ieșim din ea.

E lăudabil faptul că Guvernul a decis să admită această situație și chiar începe să facă anumiți pași în această direcție, cu toate că măsurile sunt timide și nu tocmai corecte. De la vorbă și până la faptă e de multe ori o cale lungă, chiar nesfârșită în cazul politicienilor aflați la guvernare. Și este cel puțin ciudat cum, de cele mai multe ori, cei care decid măsuri în vremuri de criză se exclud pe ei din categoria celor asupra cărora măsurile se aplică.

Este de-a dreptul ridicol să vorbim despre șomaj tehnic în rândul bugetarilor ca și primă măsură. Nu de aici trebuie început, căci există atâtea și atâtea alte locuri unde cureaua poate fi strânsă, în special de la acei bugetari cu venituri de lux. Există suficiente categorii de privilegiați ai statului unde, chiar și fără o criză economică, se impuneau măsuri de stopare a risipei. Așadar, înainte să discutăm despre șomaj tehnic pentru toți bugetarii, indiferent de veniturile pe care le au, e obligatoriu să acționăm în alte părți.

Trebuie să discutăm și să luăm măsuri în ce privește pensiile speciale.

Trebuie, neapărat, luate măsuri în toate companiile de stat și organismele în care se plătesc indemnizații amețitoare pentru consilii de administrație. Știm cu toții exemple de politicieni care au încasat averi fabuloase doar pentru câte o ședință lunară prin te miri ce consiliu de administrație. Există chiar și la nivel local companii deținute de stat unde o astfel de ședință pune în contul lui X sau Y chiar și câte 1.000 de euro lunar.

Normal și mai ales moral ar fi ca toate aceste consilii de administrație să oprească orice remunerație pentru șefii și membrii lor, cel puțin până la finalul anului. Sau cât de mult este nevoie.

Din păcate, actualul Guvern vine cu măsuri care nu par să-i atingă pe privilegiații sistemului. Să discuți despre șomaj tehnic pentru toți bugetarii, când membrii partidului tău huzuresc în diverse consilii de administrație, pe zeci de mii de euro lunar, este dovada clară a falimentului moral în care actuala conducere a țării se află.

Ne aflăm în Săptămâna Mare și sper ca Dumnezeu să le dea actualilor guvernanți înțelepciunea de a lua măsurile corecte și, mai ales, morale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *