Viitorul orașului trebuie construit în jurul tinerelor familii

Am spus și o voi repeta ori de câte ori am ocazia: oamenii sunt cea mai importantă resursă a unui oraș, a unei comunități. Nu putem privi spre viitor, nu putem avea un plan de dezvoltare a orașului, fără să punem cetățeanul în centrul acestui proiect.

Putem și trebuie să facem mai mult pentru oamenii acestui oraș, în special pentru tinerii care fac primii pași în viața de familie. Iar acest ajutor nu trebuie să se rezume la un simplu cadou în bani, primit cu ocazia căsătoriei.

Cele mai multe dintre tinerele familii au nevoie de mult mai mult decât atât. Au nevoie, în primul rând, de un acoperiș deasupra capului, de o locuință la un preț accesibil. Nu orice tânără familie își permite, la prețul pieței, una dintre tot mai multele locuințe de lux, pentru a căror construcție actuala administrație eliberează avize și autorizații pe bandă rulantă. Iar aceasta este o problemă la care trebuie să găsim răspuns, dacă suntem cu adevărat interesați de viitorul acestui oraș. Din fericire, există soluții. Există construcțiile de tip ANL, suportate de stat, există varianta ca administrația să construiască locuințe sociale, există variantele unor parteneriate public-privat, prin care să fie construite locuințe la prețuri limitate, cu adevărat accesibile tinerilor. Și îmi propun ca toate acestea să devină o prioritate a viitoarei noi administrații, care va trebui să rezolve sutele de cereri de locuințe sociale depuse în prezent la Primărie.

În același timp, la nivelul municipiului există un deficit mare în ce privește locurile disponibile în creșe. Tinerele familii au nevoie de astfel de facilități și e de datoria administrației să construiască noi creșe, pe care să le doteze corespunzător, pentru că nu orice tânără familie își permite să angajeze o bonă. Cu atât mai mult cu cât actuala administrație nici măcar nu a preluat din bunele practici din alte orașe, care subvenționează, total sau parțial, astfel de servicii pentru tinerele familii.

Sunt multe lucruri ce cad în sarcina unei administrații responsabile. Putem scrie proiecte și face planuri pentru infrastructură, economia locală, cultură sau sport. Le avem și pe acestea. Însă trebuie să facem mai multe decât s-a făcut până acum, trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a oferi oportunități și condiții cât mai bune tuturor tinerelor familii din orașul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *