Un nou început, în continuare pentru Alba Iulia

Dragi prieteni,
Azi e o zi importanta pentru mine si, ca sa ma exprim in spiritul de „Valentine’s Day”, o spun raspicat: motivul ultimelor mele decizii politice este legat de faptul ca sunt si voi ramane indragostit de Alba Iulia.
Scriu aceste randuri pentru ca aveti dreptul sa stiti si nu pentru a se face din asta un spectacol. Sunt aici nu pentru a incepe procesul de divort cu PNL, nici pentru a-mi flata actualii colegi din USR. Sunt aici pentru ca este varianta preferabila a adevarului, fara patos, spus direct si pentru a epuiza cat mai repede energia negativa din jurul acestui subiect.
Este una dintre cele mai importante zile din viata mea, asta pentru ca ma vad nevoit sa abandonez un drum pe care am mers pana acum, cu fruntea sus si onoarea nestirbita. Insa, pe de alta parte, e un moment plin de speranta. Ma bucur sa pot ramane consecvent singurului crez care m-a adus in politica cu multi ani in urma: legatura mea cu acest oras si dorinta de a face mai bine pentru Alba Iulia. Pentru mine nu exista ceva mai solid, mai bine legat, decat aceasta legatura.
In ultimii ani, prea mult timp am trecut cu vederea compromisul politic, din dorinta de a pastra Alba Iulia si Alba ca un exemplu de solidaritate in vremuri greu incercate pentru Romania. Din pacate, am contribuit la a forma o imagine. Exista suficiente momente de slabiciune intr-un partid, care nu-si au rostul sa fie expuse, pentru ca in cele din urma rezultatul conteaza. Dar, din pacate, cand momentele de slabiciune dicteaza, cand capriciile liderilor ii avantajeaza pe unii si-i marginalizeaza pe altii, cand autocratia tine loc pluralismului si democratiei interne, e timpul sa te ridici si sa spui: AJUNGE!
Poate ca, in goliciunea lor spirituala, unii dintre fostii mei colegi ma vor ataca. Altii ma vor considera captiv unui idealism nefolositor. Gestul meu nu este rapunsul unuia decis sa sfideze cu orice pret. Este raspunsul celui care a refuzat impunerea si trocul politic, motivat de un sfat bun primit de la albaiulieni: de a nu renunta!
Prin cuvintele mele nu vreau sa judec pe cineva, ci sa previn asupra faptului ca albaiuleinii inteleg mai mult decat cred unii, iar modelul politic trebuie sa tina cont de ce isi doresc oamenii azi. Personal, am ales sa renunt azi la functiile date de PNL, in timp ce altii renunta la partide, dar tin cu dintii de functii. Voi mai fi demn de ele doar si exclusiv prin vot.
Ii asigur pe toti albaiulienii ca Gabriel Plesa va candida pentru a pune Alba Iulia acolo unde merita si pentru a rezolva problemele oamenilor si orasului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *