Decizia domnului Cîțu a fost un gest incalificabil, care arată că interesele de partid primează

Am să mă feresc, dragi prieteni, de aprecieri prea dure, cu toate că senzația pe care o trăiesc este una de incredibil, de ireal.
Am resimțit și eu, la fel ca și voi, acest prim impuls de furie, pe care orice om rațional l-a resimțit la aflarea deciziei domnului Cîțu, de a renunța, în ultimul ceas, la nominalizare. Este o decizie care nu are absolut nici o legătură cu raționalul. Este mai mult decât o alegere nefericită și o dovadă că, pentru unii, jocul politic este mult mai important decât interesul imediat al cetățeanului, al întregii națiuni.
Încerc să rămân calm și vă rog și pe voi să faceți la fel. Chiar dacă cei care astăzi ar fi trebuit să dea dovadă de maturitate, de asumare a unei situații extrem de grave, au reușit să-și dea examenul de incompetență, morală și profesională, cred că trebuie să ne păstrăm cumpătul. O adâncire a crizei, și așa extrem de gravă, accentuată acum de jocul politic făcut de domnii Cîțu, Orban, Iohannis și ceilalți lideri ai PNL, nu ajută pe nimeni.
Înțeleg foarte bine reacția de revoltă față de o astfel de decizie iresponsabilă. Ceea ce au făcut astăzi liderii PNL este o nedreptate fără margini făcută nouă, tuturor, într-un moment de cumpănă în care, cu toții, ar trebui să strângem rândurile pentru a trece cu bine peste această provocare numită Coronavirus.
Știu însă foarte bine că statul român înseamnă mai mult decât domnii Cîțu sau Orban, decât domnii Rareș Bogdan sau Florin Roman, decât niște funcții alese temporar. Statul român înseamnă și mii de profesioniști, mii de oameni din ministere și instituții deconcentrate care, în ciuda acestei crize, exagerată de deciziile politicianiste ale unor efemeri sforari, își vor face treaba cu aceeași seriozitate ca și până acum. Am încredere în reprezentanții instituțiilor statului, în medicii, asistentele, brancardierii și toți oamenii din sistemul medical românesc, care acum se află în prima linie de luptă în această criză. Mulțumesc lui Dumnezeu că acești oameni, care altfel și-ar fi putut oricând găsi bunăstarea în alte țări, au ales să rămână aici, să-și facă în continuare meseria cu pasiune și dedicație, în pofida unei clase politice care, iată, nu pierde nici o ocazie să dezamăgească.
Regret nespus cele întâmplate astăzi, decizia stupefiantă a celor din PNL, de a adânci și mai tare o criză extrem de complicată. Fac însă un apel la calm, la luciditate și la a da măcar noi dovadă că știm și înțelegem prioritățile. Sper, cu ajutorul lui Dumnezeu, să ieșim cu bine din această criză și am convingerea că există, în instituțiile statului, suficienți oameni responsabili, care nu se vor lăsa prinși de vârtejul de indecizii, jocuri politicianiste și calcule electorale pe care unii au ales să-l pună înaintea siguranței cetățenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *